Tiplijn: 06-19541384

Grootschalig politieonderzoek naar overlijden baby Papendrecht

0

PAPENDRECHT – De politie is een grootschalig onderzoek gestart naar het overlijden van een baby, een meisje, in Papendrecht. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Maandag 5 oktober rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat in een woning in Papendrecht een baby van 9 maanden onwel was geworden. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse en het slachtoffertje werd vervoerd naar een ziekenhuis. Daar is het meisje in de vroege ochtend van 6 oktober overleden.

Omdat de behandelend artsen twijfelden over de doodsoorzaak, werd besloten nader onderzoek te doen. Daaruit is nu gebleken dat de baby door een niet-natuurlijke dood is overleden, vermoedelijk een misdrijf. Ook daarnaar wordt nog nader onderzoek gedaan.

Onder leiding van het OM is een team van ongeveer 20 rechercheurs een grootschalig onderzoek gestart om de toedracht te achterhalen. Er zijn al diverse onderzoeken gedaan, zoals huiszoekingen en er is een buurtonderzoek geweest. Diverse mensen uit de directe omgeving van de baby worden gehoord.

Onder de mensen die gehoord zijn, zijn enkele familieleden gehoord als verdachte. Dat gaat onder andere om de mensen die als laatsten de zorg over het kind hadden. In het gezin was nog een ander kind. Dat is op een veilige plaats ondergebracht.

Heeft u informatie en heeft u nog niet gesproken met de politie? Neemt u dan contact op via het algemeen informatienummer van de politie 0900-8844 en geef aan dat het gaat om onderzoek Willet. Belt u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer