Tiplijn: 06-19541384

Jongeman (20) uit Leerdam gepakt voor rijden met ingevorderd rijbewijs

0

LEERDAM – Op zaterdag 12 september omstreeks 23.30 werd een 20-jarige man uit Leerdam door agenten staande gehouden op de Hoogstraat in Leerdam. De man was geen onbekende voor de politie, want uit controle bleek dat zijn rijbewijs kort geleden was ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De man reed namelijk op zondag 23 augustus met 146 kilometer per uur over de N848 in Leerdam, waar 80 kilometer per uur is toegestaan.

Misdrijf
Zijn rijbewijs zou tot 23 oktober ingevorderd blijven, maar aangezien de man toch in de auto is gestapt zal daarvan worden afgezien. Het rijden zonder rijbewijs wordt gezien als een misdrijf. De jongeman kan hiervoor een gevangenisstraf krijgen van maximaal 3 maanden of een geldboete van maximaal €3800. Daarnaast kan een rechter een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen van maximaal 5 jaar. Een rechter zal hierover binnenkort uitspraak doen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer