Tiplijn: 06-19541384

Met 146 km/h over de N848; rijbewijs Leerdammer blijft langer ingevorderd

0

LEERDAM / REGIO – Op 23 augustus stond op deze website een bericht over een 20-jarige man uit Leerdam die toen met 146 kilometer per uur over de N848 had gereden. Dit werd door agenten geconcludeerd tijdens een controle. De man moest toen direct zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie heeft inmiddels bepaald dat de Leerdammer zijn rijbewijs nog tot 23 oktober kwijt is. Tot die tijd mag de man geen enkel voertuig besturen waarvoor een rijbewijs vereist is.

Controles
Ook werden er de afgelopen dagen nieuwe snelheidscontroles gehouden. Zo werd vrijdagmiddag in Langerak een Poolse bestuurder gesnapt toen hij met 91 kilometer per uur over de Melkweg reed (60 toegestaan). De man moest de boete van 279 euro direct betalen omdat hij niet in Nederland woonachtig is. Ook op de Koningin Emmalaan in Leerdam werd gecontroleerd. Daar was de hoogst gemeten snelheid 78 kilometer per uur (50 toegestaan). In totaal werden er vrijdag 23 boetes uitgedeeld.

Hoogblokland
Ook zaterdag werden op diverse plaatsen snelheidscontroles gehouden. De grootste snelheidsovertreding werd gepleegd in Hoogblokland. Op de Beemdweg reed eerst een 25-jarige bestuurder uit Nieuwendijk daar 110 kilometer per uur (60 toegestaan). Nog geen vijf minuten later kwam er een 23-jarige beginnend bestuurder uit Werkendam aangereden die geklokt werd met 113 kilometer per uur. Beide zaken worden voorgelegd aan justitie.

Leerdam
Ook op diverse plekken in Leerdam werd weer gecontroleerd. Op de Koningin Emmalaan was zaterdag de hoogst gemeten snelheid 75 kilomter per uur (50 toegestaan). Op de Parallelweg was dit 67 waar 50 is toegestaan. Op de N848 tussen Heukelum en Leerdam (80 toegestaan) was de hoogst gemeten snelheid 108 kilomter per uur.

Op de N327 tussen Acquoy en Leerdam werd een 51-jarige man uit Beesd bekeurd omdat hij daar reed met een snelheid van 119 km/u (80 toegestaan). Ook kreeg hij een boete voor het overschrijden van de daar aanwezige doorgetrokken streep. In totaal werden er op zaterdag 29 bestuurders bekeurd.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer