Tiplijn: 06-19541384

Arrestant haalt levensgevaarlijke capriolen uit op A15 bij Gorinchem

0

GORINCHEM – Een verwarde man heeft zichzelf en andere automobilisten zondag 6 september ernstig in gevaar gebracht nadat hij wilde vluchten uit een politieauto op de A15.

Zaterdag op zondagnacht hielden agenten een verwarde man aan op straat in Gorinchem. De man was dusdanig in de war dat hij naar de crisisdienst moest worden gebracht. Tijdens de rit werd de man rond 2.45 uur ineens agressief en ontstond er een worsteling tussen hem en de agent die naast hem zat. De agent achter het stuur zette de auto hierop direct stil op vluchtstrook om zijn collega te hulp schieten. Met pepperspray is geprobeerd de man onder controle te krijgen. Dit had geen enkel effect. De man wist de deur open te trappen waarbij een van de agenten op de snelweg viel.

De arrestant wist de politieauto te verlaten. Hij rende dwars over de A15 heen. Hij wilde over de vangrail midden op de snelweg klimmen om over te steken ondanks de naderende auto’s. Hierop lostte een agent een waarschuwingsschot om te verkomen dat hij zichzelf en anderen niet verder in gevaar zou brengen. Met behulp van assistentie van extra agenten kon de 33-jarige man uit Gorinchem veilig van de middenberm worden gehaald. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit nog vast. Niemand is gewond geraakt.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer