Tiplijn: 06-19541384

Politie arresteert man met nepvuurwapen bij kermis Dordrecht

7

DORDRECHT – De politie in Dordrecht kreeg woensdagmiddag een melding dat een man op de kermis aan de Spuiboulevard zou rondlopen met een vuurwapen aan zijn broeksband.

BTGV
Meerdere agenten waren snel ter plaatse en troffen de man aan op het Geldelozepad. Door middel van een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV) werd de 18-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Hij bleek een ‘goed gelijkend’ imitatiewapen bij zich te hebben, meldt de politie. Het wapen is in beslag genomen. Ook nepwapens zijn in Nederland verboden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

7 reacties

 1. Warom is het dan niet verboden die nep wapens te verkrijgen bij de kermis. gaat nergens over als je het niet mag bij houden mag je het ook niet kunnen winnen op de kermis punt. Want nu is het jullie schuld en niet de schuld van de persoon die het bij had.

  • beste tink de titel is: politie arresteert man met nepvuurwapen bij kermis dordt.
   de titel is niet: politie arresteert man met nepvuurwapen van de kermis in dordt.
   dus ik snap je punt niet…

 2. Het punt is dat de wetgeving per juli 2014 is veranderd en dat dat nog niet algemeen bekend is bij de gemiddelde Politie agent en journalist. Nep wapens zijn namelijk niet meer verboden. De regels zijn nu vergelijkbaar met duistland en belgie waar je dus soort gelijke wapens op elke straathoek kan kopen.

 3. Volgens Ftw advocaten: Dit betekent dat sinds juli 2014 het bezit en de verkoop van (niet schietende) speelgoed replica’s is toegestaan, mits deze voorzien zijn van een CE keurmerk op het speelgoed en de verpakking. Een exacte replica van een Glock 17 als speelgoed kan dus vanaf nu ook in ons straatbeeld verschijnen, zij het voorzien van een – niet op afstand te herkennen – CE keurmerkje dat bovendien met een stift makkelijk zwart te maken is.

  Politie en justitie zijn zich – in tegenstelling tot FTW Advocaten onvoldoende bewust van deze wijziging. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

 4. Het in bezit hebben van een vuurwapen . Wapens ook al is het een speelgoed of replica pistool valt onder de vuurwapen wet .
  Wel is het onder een categorie onder gebracht dat je het in bezit mag hebben wel te verstaan . ( binnens huis ) .
  het dragen om bij zich hebben of vervoeren moet ten alle tijden geschieden op een dus danige wijze dat het niet in gebruik genomen kan worden . Verkoop van wapens is toegestaan in een aantal gevallen . Speelgoed of een goed gelijkend replica van een wapen . De wet voorziet daar in .mits ingepakt . Verkoop of op andere wijze verkregen moet ook ingepakt vervoerd worden .
  Dat politie het zekere voor het onzekere heeft genomen is dT ze niet konden weten of het een replica was of wat de intentie was van deze persoon . Ouden wapens ( echte dus ) die voor 1845 meen ik tekoop zijn mogen wel verkocht en mogen in huis gehouden worden . Mits de voorzieningen zijn getroffen .

 5. Er werd gemeld dat de man met een vuurwapen aan zijn broeksband rondliep. Niemand wist op dat moment dat het om imitatie ging. Daarnaast is de avond ervoor de loempia kraamhouder overvallen, dus ik vind het alleen maar goed dat hij aangehouden wordt.

Reageer