Tiplijn: 06-19541384

Veel publiek bij Open Havendag 2015 in Gorinchem

0

GORINCHEM – In de binnenstad van Gorinchem is zaterdag 9 mei de jaarlijkse Open Havendag gehouden. De Open Havendag is een jaarlijks terugkerend feest in het voorjaar rondom de Lingehaven en het terrein Buiten de Waterpoort. Naast vele bedrijven liet ook brandweer Gorinchem zien wat zij in huis hebben. Tussen 09:00 en 17:00 uur verzorgden zij meerdere demonstraties. Er werden auto’s open geknipt, de brandweer liet zien wat zij doen bij ongevallen met gevaarlijke stoffen en uiteraard konden de voertuigen bekeken worden. Ook voor de kinderen was er genoeg te doen, zo stond er een springkussen en konden zij ervaren hoe het is om een ‘brandje’ te blussen, onder leiding van de jeugdbrandweer. Ook konden twee schepen van de Koninklijke Marine van binnen en buiten worden bekeken.

Drakenbootrace
Ook aan de Havendijk in het centrum was veel publiek. Daar werd voor het tiende jaar op rij de drakenbootrace gehouden. Verschillende teams streden in de Linge tegen elkaar om de eerste plaats. De teams bestaan uit 18 peddelaars, een stuurman/vrouw en een trommelaar om het tempo te bepalen.  Sinds dit jaar heeft de organisatie een belangrijke promotie doorgemaakt. De Gorinchemse drakenbootrace is namelijk vanaf 2015 een officiële NDBF-wedstrijd, wat inhoudt dat het in plaats van een ‘kroegentoernooi’ nu een officiële wedstrijd is.

FullSizeRender (1) FullSizeRender (2) FullSizeRender IMG_4835 IMG_4836 IMG_4845 FullSizeRender (4) IMG_4849

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer