Tiplijn: 06-19541384

Melding van ongeval met gevaarlijke stoffen blijkt loos in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Hulpdiensten zijn in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 april 2015 met spoed uitgerukt naar het Nieuwland Parc in Alblasserdam voor een melding van een mogelijk ongeval met gevaarlijke stoffen. De melder had namelijk stoom / rook vrij zien komen bij tankwagens. Behalve de tankautospuit van de brandweer, kwamen ook de adviseur gevaarlijke stoffen, de OmgevingsdienstZHZ, de chef van dienst van de politie, de beveiliging, de noodhulp en de officier van dienst van de brandweer ter plaatse.

Een onderzoek door de brandweer wees al snel uit dat het niet om een ongeval met gevaarlijke stoffen ging, maar dat er uit één van de tanks wat zuurstof was vrijgekomen. Volgens de brandweer betrof het een normaal bedrijfsproces dat er voor zorgt dat er geen overdruk in een opslagtank ontstaat.

Foto’s en tekst: Peter Stam / Alblasserdamsnieuws.nl

IMG_6183-Medium IMG_6188-Medium IMG_6194-Medium IMG_6198-Medium

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer