Tiplijn: 06-19541384

Levensgevaarlijke achtervolging van motorscooter door Dordrecht

3

DORDRECHT – De 26-jarige bestuurder van een motorscooter die zich in Dordrecht wilde onttrekken aan een controle, is donderdag na een levensgevaarlijke achtervolging aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Tijdens de achtervolging probeerde hij een agent aan te rijden en raakte de verdachte zelf gewond toen hij onderuit ging.

Papieren kentekenplaat
Surveilleerde agenten zagen op de Dubbeldamseweg Zuid een motorscooter rijden met een papieren kentekenplaat. De man droeg bovendien geen helm. De bestuurder was alleen niet van plan te stoppen toen agenten hem wilden controleren. Er ontstond een fikse achtervolging vanaf de Dubbeldamseweg Zuid door een groot deel van Dordrecht.

Gewond
Op de Mariastraat reed de verdachte in op een agent. Hij kon net op tijd opzij springen en kwam er zonder zware verwondingen vanaf. De verdachte zelf raakte wel gewond toen hij tijdens de achtervolging onderuit ging. Toch wist hij op te staan en verder te rijden. Ook kwamen twee motorrijders ten val.

Aanhouding
De wilde achtervolging eindigde uiteindelijk op de Zuidendijk waar de 26-jarige bestuurder werd aangehouden. Zijn gehavende motorscooter is in beslag genomen. Er zaten valse kentekenplaten op en de verdachte bleek geen rijbewijs te hebben. De Dordtenaar kan een stapeltje bekeuringen verwachten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Levensgevaarlijk die agenten, klote politiestaat! Neem de boeken nog eens door, achtervolgen is verboden als je andere mensen in gevaar brengt. Ga een hobby zoeken ipv cowboytje spelen op straat. Lekker belangrijk zon duffe scooterrijdert. Ga echte boeven vangen, in Den Haag!!!

Reageer