Tiplijn: 06-19541384

A27 bij Meerkerk dicht na aantreffen auto met explosieven

1

NOORDELOOS – De A27 van Utrecht naar Gorinchem is zaterdagmiddag lange tijd afgesloten geweest tussen knooppunt Everdingen en Noordeloos. Zaterdagmorgen rond 08.30 uur raakte er volgens de politie een auto van de weg na een korte achtervolging. Agenten keken naar de auto uit na een plofkraak in Brabant. Toen agenten de auto zagen rijden en in de buurt kwamen, ging de bestuurder op de vlucht. Bij de afslag van de A27 naar Meerkerk raakte de bestuurder van de weg en ging hij er te voet vandoor ging. De man kon al snel daarna aangehouden. In de auto troffen de agenten explosieven aan.

De Explosieven Opruimingsdienst kwam daarom ter plaatse om de desbetreffende auto te onderzoeken en explosieven te verwijderen. Twee keer werd een explosief tot ontploffen gebracht in de nabije omgeving van de gestrande auto. Het onderzoek kon uiteindelijk rond 18.00 uur worden afgerond, waarna de snelweg weer open kon voor verkeer. Door het incident was een lange file ontstaan. Verkeer werd geadviseerd om om te rijden vanaf knooppunt Everdingen richting Den Bosch over de A2 en de A15.

Foto’s: Max Liet, Etienne Hessels

DSC07590 DSC07635 DSC07372

CSC_0114 DSC_0002 DSC_0005 DSC_0022 DSC_0031 DSC_0035 DSC_0039

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Mensen,

    Is dit nu werkelijk nodig voor een auto te onderzoeken? Alle begrip voor de situatie… maar zoveel hulpverleners en zo langdurig. Dit is toch niet meer te verantwoorden, wat kost dit weer?

Reageer