Tiplijn: 06-19541384

Oude flitspalen worden vervangen door nieuwe digitale flitspalen in Nederland

0

REGIO – Het Openbaar Ministerie vervangt de komen jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Een groot voordeel van digitale flitspalen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig inzet van de politie vergt. Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. 

In de komende tijd zullen er ook diverse palen in de regio Zuid-Holland Zuid worden vervangen. Hierbij gaat het om flitspalen aan onder andere de Papendrechtse Randweg, zowel bij hectometerpaal 1,1 links als bij hectometerpaal 1,1 rechts. In Dordrecht wordt de paal bij de Shell aan de Laan der Verenigde Naties vervangen door een nieuw exemplaar.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer