Tiplijn: 06-19541384

Meer dan 100 ‘nieuwjaars-brandjes’ in de regio; ook twee grote branden

1

REGIO – De hulpdiensten in onze regio zijn weer vele malen uitgerukt rondom de jaarwisseling. Op 31 december en 1 januari samen rukte de brandweer (tot nu toe) ongeveer 110 keer uit. Vaak ging het om kleine afvalbrandjes of een brandende container, maar de jaarwisseling zorgde ook voor twee grote branden.

Nieuw-Lekkerland
In de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 december ging aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland een schuur in vlammen op. Door snel optreden van de brandweer kon een nabijgelegen woning behouden blijven. Lees hier meer over deze brand.

Vuurwerkbom ontmanteld in Hardinxveld-Giessendam
In Hardinxveld-Giessendam vond de politie woensdagavond een zelfgemaakte vuurwerkbom. De bom zat in een schoenendoos en bevatte onder andere meerdere cobra’s, een bus haarlak en tarwemeel. Twee jongens uit Hardinxveld zijn aangehouden op verdenking van het maken van het knutselwerk. Lees hier meer over de vuurwerkbom (incl. foto).

Autobranden
Nog voor de klok twaalf uur sloeg gingen diverse auto’s in de regio in vlammen op. Zo kreeg de brandweer van Dordrecht omstreeks 22.45 een melding van een autobrand binnen aan de Waldeck Pyrmontweg. Ter plaatse bleek er een geparkeerde auto in lichterlaaie te staan. Op het P.J. Oudplein in Zwijndrecht vloog ook een auto in brand. Ook dit voertuig brandde volledig uit. Een brommobiel die naast de brandende auto geparkeerd was liep schade op. Aan het Vogelplein in Dordrecht raakte een auto zwaar beschadigd door een vuurwerkbom, de auto vloog hierna in brand en moest door de brandweer worden geblust.

IMG_0261 IMG_9962 (Kopie)

DSC_0058-2

Opstootjes
Ook de politie was op sommige plaatsen druk met diverse opstootjes. Zo moest de ME op onder andere het Vogelplein, de Lijnbaan en de Staart in Dordrecht in actie komen. Op de Lijnbaan werd ook een ondergrondse container zwaar beschadigd door illegaal vuurwerk (zie foto).  Diverse personen werden aangehouden voor onder andere geweldpleging en het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk. De precieze cijfers hiervan worden naar verwachting later vandaag door de politie bekend gemaakt.

FullSizeRender (2)

Grote brand Strijen

Rond 04.00 uur nieuwjaarsnacht heeft er brand gewoed in herberg ‘Het Wapen van Strijen’, in Strijen. De brandweer schaalde op naar grote brand omdat de brand moeilijk te bereiken was. Meer over de brand in Strijen kunt u hier lezen.

IMG_0239

Afvalbrandjes
Naast deze wat grotere incidenten rukte de brandweer ook tientallen keren uit voor kleine brandjes. Onder andere in Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido Ambacht, Papendrecht, Alblasserdam en Leerdam moest de brandweer meerdere vuurtjes blussen. Bijna al deze brandjes veroorzaakten weinig tot geen schade.

image004 IMG_0554 20150101_130642 20150101_130654

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Dit kost toch meer als, alle belastingen die geïnd worden uit de vuurwerk verkopen? Dan heb je ook nog emotionele, persoonlijke en zakelijke waarden die verloren zijn gegaan! Geef mij zwarte Piet maar terug, dat oud&nieuw gedoe mag van mij afgeschaft worden

Reageer