Tiplijn: 06-19541384

Zware vuurwerkbom ontmanteld bij tankstation Hardinxveld

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Bij een tankstation langs de A15 bij Hardinxveld-Giessendam is op oudjaarsavond een zware vuurwerkbom gevonden. Getuigen zagen jongens bezig met een doos vlakbij het tankstation. Van buitenaf leek het te gaan om een zelfgemaakte vuurwerkbom.

Een explosievenexpert van de politie kwam ter plaatse. Hij concludeerde dat er zwaar vuurwerk in de doos zat. Het ging volgens het AD om een doos met een zogenoemde cobra, een bus haarlak en tarwemeel. Dit alles kon tot een zware explosie lijden en dat op slechts 50 meter van de tankopslag van het tankstation.

Op de doos zat een etiket met daarop een adres. De jongens die daar woonachtig zijn, zijn aangehouden op verdenking van het maken van de illegale vuurwerkbom.

Foto’s: Sonny Lasschuit

B6NITW2IUAAeGR- B6NJVPNIgAIrhcn

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer