Tiplijn: 06-19541384

Preventieronde tijdens 1DagNiet in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – Op donderdag 11 december 2014 werd de landelijke actiedag ‘1DagNiet’ georganiseerd. Ook in Zwijndrecht deed men mee met deze actie om het aantal woninginbraken terug te dringen. In zowel de wijk Noord als in de wijk Kort Ambacht werd er ’s avond een preventieronde georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de politie. Bij de ronde door de wijk Noord, die geleid werd door wijkagent en twittercop Danny Roodnat, waren ruim 20 belangstellenden aanwezig. Bij de ronde door Kort Ambacht onder leiding van wijkagent Ruud van Oost waren zo’n 8 buurtbewoners aanwezig. Ook de burgemeester van Zwijndrecht, Dominic Schrijer, en diverse gemeenteraadsleden toonden hun belangstelling door mee te lopen met de rondes.  Zowel de wijkagenten als de buurtbewoners keken na de preventierondes terug op een succesvolle avond.

1DagNiet
In 2013 werd voor het eerst de landelijke actiedag ‘1DagNiet’ georganiseerd om het aantal woninginbraken terug te dringen. Het initiatief kwam van enkele agenten die samen met wat instanties een inbraakloze dag willen bereiken. “1DagNiet wil bewustwording over het thema woninginbraken onder inwoners van Nederland vergroten en daarnaast bijdragen aan sociale verbindingen in de wijken,” is te lezen op de website over 1DagNiet.

Poging inbraak
Tijdens de ronde in de wijk Noord kwamen de Zwijndrechtenaren toevalligerwijs enkele sporen van een inbraakpoging tegen in de achtertuin van een woning aan de Koninginneweg. Na een telefoontje van wijkagent Danny kwamen enkele van zijn collega’s onderzoek doen. Uit een gesprek met de bewoner van de woning bleek dat er een dag eerder was gepoogd in te breken, en dat de bewoner van plan was om nog aangifte te gaan doen.

Niet moeilijk
Inbreken is vaak niet moeilijk, bleek tijdens de preventierondes. Door middel van simpele hulpmiddelen zoals een stuk plastic is het vaak al mogelijk om een woning in te komen. Veel poorten bleken ook niet goed afgesloten te zijn, waardoor men het inbrekers makkelijk maakt om hun slag te slaan.

Buurtpreventie
De gemeente is samen met de politie bezig met het organiseren van zogenaamde buurtpreventieteams. Deze teams doen rondes door de diverse wijken om inbraken terug te dringen. De teams zullen per wijk worden ingesteld. Iedereen die mee wil helpen aan het terugdringen van inbraken in de wijk, kan zich opgegeven bij de wijkagent of bij de gemeente.

Inbraak preventie 005 Inbraak preventie 003 Inbraak preventie 001 IMG_8407 IMG_8392-2 IMG_8386-2

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer