Tiplijn: 06-19541384

Burgemeester sluit woning Hoogblokland na vondst hennepkwekerij

0

HOOGBLOKLAND – Burgemeester Ten Kate gaat een woning in Hoogblokland, waar begin november een hennepkwekerij is aangetroffen, voor een periode van drie maanden te sluiten. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen. Ook in Dordrecht werd maandag een hennepwoning gesloten.

Op vrijdag 7 november 2014 werd in een woning aan de Dorpsweg in Hoogblokland door de politie een zeer professionele hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In deze woning werden 1500 hennepplanten en 13 kilo toppen gevonden. Ook werden twee machinegeweren, patronen en een kogelwerend vest aangetroffen en in beslag genomen. Een 25-jarige vrouw is aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Sluiting
In vervolg hierop is door de politie van de eenheid Rotterdam onderzoek gedaan naar deze zaak. Naar aanleiding van dit onderzoek is burgemeester Ten Kate voornemens de woning voor drie maanden te sluiten. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen. De eigenaar van de verhuurde woning is hierover geïnformeerd.

Besluit
Burgemeester Ten Kate: “Bij mijn besluit heb ik een aantal zaken meegewogen. Doorslaggevend waren de omvang, het feit dat illegaal stroom is afgetapt en dat er wapens zijn aangetroffen. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie voor de omwonenden. Ik vind dat onacceptabel.”

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer