Tiplijn: 06-19541384

Woning in Dordrecht gesloten na politie-inval

0

DORDRECHT – Een woning aan de Lijnbaandwarsstraat in Dordrecht is per 8 december 2014 voor de duur van drie maanden gesloten omdat uit strafrechtelijk onderzoek is gebleken dat vanuit de woning is gehandeld in verdovende middelen. De politie viel de woning maandagmiddag binnen. Bij de inval werden het Team Paraatheid en twee politiehonden ingezet. In de woning aan de Lijnbaandwarsstraat en in een garagebox aan het Van Neurenbergpad zijn slag- en vuurwapens, henneptoppen en diverse voorwerpen die duiden op het telen van hennep aangetroffen. Burgemeester A.A.M. Brok maakt gebruik van zijn bevoegdheid om de woning te sluiten op grond van artikel 13B van de Opiumwet.

Overlast Lijnbaangebied
Bewoners in het Lijnbaangebied klagen al langere tijd over ernstige overlast en criminele activiteiten. Samen met het Openbaar Ministerie en de politie-eenheid Rotterdam treedt de gemeente hard op tegen de overlastgevers. Niet alleen worden criminelen opgezocht en aangepakt, ook is er intensieve begeleiding van de overlastveroorzakers door ze onder andere aan te spreken op hun gedrag en ze weer naar school te krijgen.

Sluiten woning
De gemeente Dordrecht gaat niet snel over tot het sluiten van een woning omdat het een zeer ingrijpende maatregel is om een eigenaar de toegang tot een woning te ontzeggen. Gezien de hoeveelheid henneptoppen, de aangetroffen materialen en de vele wapens gaat de gemeente ervan uit dat de hennep voor de verkoop bedoeld was en dat er sprake is van drugshandel en aan drugs gerelateerde criminaliteit. Hetzelfde geldt voor de in de garagebox van de bewoner aangetroffen goederen.

Bewoner aangehouden
Burgemeester Brok heeft besloten de woning voor drie maanden te sluiten en niet eerst een waarschuwing uit te doen, omdat de risico’s van het gebruik van drugs voor de gezondheid ernstig zijn en aangetroffen goederen een gevaar opleveren voor de openbare orde en veiligheid en het gevoel van veiligheid in de buurt. De eigenaar mag in deze periode de woning zelf niet in en óók niet iemand anders toegang geven tot de woning. Alle elektra, water, gas en licht worden afgesloten. De bewoner van het pand is reeds voor eerdere overtredingen van de Opiumwet aangehouden.

Foto: Dirk-Jan Grootenboer

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer