Tiplijn: 06-19541384

Ebola-alarm langs A27 bij Noordeloos

4

NOORDELOOS – Hulpdiensten hebben vanmiddag een persoon langs de A27 bijgestaan die verschijnselen van de levensbedreigende ziekte ebola vertoonde en onlangs in een risicogebied is geweest.

Een persoon werd onwel in een auto langs de A27 bij Noordeloos en stopte op een parkeerplaats langs de snelweg. De patiënt vertoonde enkele symptomen van het ebolavirus, en omdat de persoon recent nog in een gebied is geweest waar de ziekte veel voorkomt, nam het ambulancepersoneel het zekere voor het onzekere.

Hulpverleners in beschermende pakken hielpen de persoon uit de auto en brachten hem vervolgens naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Of de patiënt ook daadwerkelijk ebola heeft wordt nu uitgezocht. Volgens een persvoorlichter van het RIVM kan het, afhankelijk van de eerste resultaten, enkele dagen duren voordat definitief bekend is wat er met de patiënt aan de hand is.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

4 reacties

  1. Tja alsof we zelf nog geen ellende genoeg hebben haal de ellende naar Nederland kijk dat we daar gaan helpen ok maar de besmetting zelf binnenhalen!!
    Welleens gekeken naar het programma border security komt helemaal niks binnen in Australië nog geen gymschoen waar modder onder de zolen zit
    Maar ja who cares

  2. Als een verzorgende in de wijk houd ik mijn hart vast, clienten komen geregeld in dit ziekenhuis en het verspreid zich blijkbaar gemakkelijk.
    Als iemand in zo’n risico gebied zit en kans heeft op de besmetting vind ik dat je de grens niet over mag.
    Maar wie ben ik?

Reageer