Tiplijn: 06-19541384

Woninginbreker Stadspolders op heterdaad aangehouden

0

DORDRECHT – In de Dordtse wijk Stadspolders waren de afgelopen twee weken zo’n tien woninginbraken of pogingen daartoe. Agenten in uniform en in burgerkleding waren strategisch aanwezig in de wijk en hielden donderdagavond op heterdaad een inbreker aan. Hij wordt met meerdere inbraken in verband gebracht.

Agenten surveilleerden opvallend en onopvallend door Stadspolders toen rond 19.55 uur een bewoner van het Bakema-erf met de politie belde dat er bij hem was ingebroken.

In de woning kennelijk door de inbreker of inbrekers achtergelaten spullen brachten agenten op het spoor van een 38-jarige man zonder vast adres.

Verblijfadres
Verder speurwerk bracht een mogelijk verblijfadres in Stadspolders naar voren. Toen agenten die woning van een afstand in de gaten hielden herkende een agent in burgerkleding de man nabij het verderop gelegen Joke Smit-erf en arresteerde hem.

Andere agenten doorzochten op zoek naar bewijs de woning waarvan het vermoeden was dat de man er verbleef. Er werden (verstopt) in de tuin en woning spullen aangetroffen die in de dagen ervoor waren gestolen bij inbraken aan het Bakema-erf, het Jean Paul Sartre-erf en de Van den Broek-erf en het Joke Smit-erf.

In de doorzochte woning was een man aanwezig die nog veertien dagen celstraf open had staan. Hij is ingesloten. Deze laatste wordt op dit moment niet direct in verband gebracht met de gepleegde inbraken.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer