Tiplijn: 06-19541384

Taakstraf na veroorzaken ernstig ongeval in Leerbroek

0

LEERBROEK / DORDRECHT – Een 21-jarige man uit Leerbroek is vandaag door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot een taakstraf van 90 uur voor het veroorzaken van een ernstig ongeval op de Kanaaldijk in Leerbroek, in augustus 2012.

Naast de taakstraf legde de rechter de man ook een rijontzegging op van 180 dagen, waarvan 106 dagen voorwaardelijk.

De rechter oordeelde dat bewezen is dat de man op de bewuste avond tijdens het rijden met zijn telefoon bezig was. Hierdoor reed de man een 60-jarige wielrenster aan die ernstig gewond raakte.

Ook het slachtoffer was tijdens de rechtszaak aanwezig. De vrouw kan sinds het ongeval niet meer lopen en zit nog altijd in een rolstoel. De man uit Leerbroek, ten tijde van het ongeval 19 jaar, was zichtbaar geemotioneerd door het verhaal van het slachtoffer. Ook gaf hij toe dat hij die bewuste avond met zijn telefoon bezig was geweest, waardoor hij de fietsster te laat zag.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer