Tiplijn: 06-19541384

Koninklijk Huis viert Koningsdag 2015 in Dordrecht

0

DORDRECHT – Koning Willem-Alexander heeft zaterdag een toespraak in de Grote Kerk gehouden bij het jaarlijkse congres van de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV). De KBOV is een vereniging waaraan plaatselijke Oranjeverenigingen zich hebben aangesloten om samen te werken.

Naast koning Willem Alexander spraken onder meer de vicepresident van de Raad van State, mr. Piet-Hein Donner en prof. dr. A.A. den Hollander, hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Koningsdag 2015 in Dordrecht
Tijdens zijn toespraak maakte de koning bekend dat de eerstvolgende Koningsdag op 27 april 2015 in Dordrecht zal worden gehouden. De koning heeft voor Dordrecht gekozen omdat er in 1572 in deze stad de eerste aanzet werd gegeven voor de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Tevens willen de koning en de koningin elk jaar één stad, die een centrale status in de streek heeft, gaan bezoeken.

De koning die rond 11.00 uur aankwam in Dordrecht, vertrok rond 12.30 uur weer onder politiebegeleiding.

IMG_7336 IMG_7310 IMG_7306 IMG_7304Koning

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer