Tiplijn: 06-19541384

Man mogelijk besmet met ebola in ziekenhuis Dordrecht

0

DORDRECHT – Zaterdagavond rond 21.00 uur is er een man opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk, die mogelijk ebola onder de leden heeft. Het slachtoffer is onwel geworden in een hal bij de Huisartenpost. De man zou eerder vandaag vanuit Afrika op Schiphol zijn aangekomen. Of de man daadwerkelijk ebola heeft wordt nu in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam onderzocht.

Het ziekenhuis heeft de patiënten en medewerkers die in aanraking zijn gekomen met de man direct apart gezet. Om 23.45 uur meldde het ziekenhuis dat de desbetreffende mensen naar huis mogen.

De mensen op de SEH (Spoedeisende Hulp) hebben aldus het ziekenhuis geen enkel risico gelopen, de patiënt is hier niet geweest. De SEH is hierom ook gewoon open. De Huisartsenpost is wel gesloten, patiënten worden doorverwezen  naar andere locaties.

Het ziekenhuis heeft onder andere een zogenaamd ‘crisisteam’ ingezet om de situatie in te schatten en de protocollen juist te doorlopen.

UPDATE: Toch geen Ebola bij patient Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer