Tiplijn: 06-19541384

Toch geen Ebola bij patiënt in Albert Schweizer ziekenhuis

0

DORDRECHT / ROTTERDAM – De patiënt uit Dordrecht die zondagochtend 5 oktober is opgenomen in het Erasmus MC in Rotterdam onder verdenking van een ebola besmetting, is hoogstwaarschijnlijk niet besmet met het virus. Wel is de aanwezigheid van malaria vastgesteld, waarvoor de patiënt wordt behandeld.

Om uit te sluiten dat er naast malaria ook nog sprake zou kunnen zijn van ebola, zijn specifieke testen uitgevoerd. De uitslagen van deze testen wijzen  op dit moment niet op een besmetting met het ebolavirus.
Daarmee kan wel al met zekerheid worden gesteld dat de patiënt tijdens zijn reis vanuit Sierra Leone naar Nederland geen besmettingsgevaar vormde voor de mensen in zijn omgeving.

Uitsluitsel
Er kan pas echt uitgesloten worden of deze patiënt besmet is met ebola als er een tweede test wordt uitgevoerd in het Erasmus MC én in het laboratorium in Duitsland. Deze uitslagen worden in de loop van de komende week verwacht. De patiënt wordt daarna tot het einde van de incubatietijd nog wel gevolgd door de GGD. Zo kunnen eventuele nieuwe ziekteverschijnselen snel gesignaleerd worden

Bij de ontvangst van de patiënt is het ebolaprotocol in werking getreden. Het Erasmus MC is voorbereid op de ontvangst van patiënten met deze soorten besmettingen. Het protocol blijft van kracht totdat de resultaten van de tweede test bekend zijn.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer