Tiplijn: 06-19541384

Vrachtwagen ramt lijnbus op dijk bij Streefkerk

1

STREEFKERK – Een lijnbus is dinsdagmiddag 23 september zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval op de Bergstoep in Streefkerk. Een 62-jarige buschauffeur uit Arkel kwam omstreeks 15.15 uur aanrijden bij de bushalte nabij het veer. Een vrachtwagenchauffeur met een lading tuinafval reed vanaf een woning achteruit de dijk op.

“De bestuurder van de vrachtwagen remde, daarna remde ik af om bij de bushalte te stoppen. Opeens zag ik de vrachtwagen weer gaan rijden, waarop ik weg stuurde,” vertelt de geschrokken buschauffeur. Hij kon daarmee echter niet voorkomen dat de vrachtwagen de bus aan de achterkant ramde.

‘Ze waren net uitgestapt’
In de bus zaten tijdens het ongeval vijf passagiers. Zij bleven allen, evenals de bus- en vrachtwagenchauffeur, ongedeerd. Een jongeman die aan de ‘veilige kant’ achterin de bus zat kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Hij kan er net na het ongeval niet over uit: “Een paar mensen die op de plaatsen zaten waar de vrachtwagen zich in de bus boorde, waren net een paar haltes eerder uitgestapt.”

Brand
Even werd er gedacht dat na de botsing brand was ontstaan. Door kortsluiting of het lekken van koelvloeistof ontstond er enige rook- of stoomvorming. De brandweer van Groot-Ammers werd gealarmeerd maar hoefde uiteindelijk niet uit te rukken. De buschauffeur heeft voor de zekerheid zelf met een brandblusser geblust.

Berging
De vrachtwagen hield aan het ongeval alleen een loshangende klep over. De klep werd met enkele spanbanden vastgezet waarna de vrachtwagen weer verder kon rijden. De lijnbus wilde niet meer starten en raakte dusdanig beschadigd dat een bergingsbedrijf werd ingezet om de bus af te voeren. Agenten ruimden het glas op straat op en regelden in afwachting van de berger het verkeer. Om 18.30 uur vertrok het bergingsbedrijf met de bus en kon de weg weer volledig worden vrijgegeven.

Foto’s en tekst: Willem de Wolf

DSCF7351 DSCF7352 DSCF7365 DSCF7367 DSCF7370 DSCF7386 DSCF7387 DSCF7392 DSCF7396 DSCF7403 DSCF7409 DSCF7427 DSCF7432 IMG-20140923-WA0017

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer