Tiplijn: 06-19541384

Grote brand in Amercentrale Geertruidenberg; ook brandweer Dordrecht ingezet

1

GEERTRUIDENBERG / DORDRECHT – In Geertruidenberg (Noord-Brabant) heeft zich woensdagmiddag een explosie voorgedaan in de Amercentrale van Essent. Die is inmiddels onder controle. De brandweer heeft rond 19.20 uur het sein brand meester gegeven.

De brand brak rond 12.45 uur uit na een ontploffing in een toren van de biomassacentrale. Politie en Openbaar Ministerie onderzoeken hoe de explosie brand kon ontstaan.

In totaal zijn vier silo’s zwaar beschadigd geraakt door de explosie. De elektriciteitsvoorziening is door de explosie niet in gevaar gekomen. De brandweer had vanwege de grootte van de brand onder meer ook brandweerlieden uit Breda en een blusboot opgeroepen. Er waren naar schatting honderd brandweermensen in touw en zeker dertig brandweerwagens aanwezig.

Dordrecht
De brandweer in Geertruidenberg kreeg assistentie van de brandweerpost Dordrecht. Dordrecht beschikt over een grote blusboot, die bij grote branden ook elders in Nederland ingezet kan worden.

Amercentrale
Een deel van de constructie van de Amercentrale is instabiel. Daardoor was het lang moeilijk voor hulpdiensten de biomassasilo’s te betreden. Bij de brand raakte niemand gewond.

Tekst: NU.nl – Foto’s: Nathan Biemond

DSC_0071 DSC_0082 DSC_0089 DSC_0093 DSC_0115 DSC_0162 DSC_0165Brand

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Alle machines in de elevatortoren en de bandtransporteur losunit zijn voorzien van extern bereikbare brandblusleidingen. Helaas heb je daar weinig aan als je het gebouw niet meer in kunt…

Reageer