Tiplijn: 06-19541384

Brandweer blust brand in landbouwschuur Giessenburg

0

GIESSENBURG – In een landbouwschuur bij een boerderij aan de Molenweg in Giessenburg is donderdagavond 21 augustus brand ontstaan. Omstreeks 18.45 uur werd de brandweer gebeld. Vanuit de meldkamer werd direct opgeschaald naar middelbrand. Blusvoertuigen van Giessenburg en Hardinxveld-Giessendam en een autoladder van brandweer Papendrecht kwamen met spoed ter plaatse.

Koeien
In de landbouwschuur, waarin voornamelijk hooi lag opgeslagen, was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Terwijl enkele brandweermensen begonnen met blussen, werden door de overige brandweerlieden en de boer eerst de jonge koeien rond de brandende schuur in veiligheid gebracht. Vervolgens is in een naastgelegen stal gemeten of er gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen.

Rook ingeademd
Inmiddels was ook duidelijk geworden dat een jongeman rook had ingeademd. Ambulancepersoneel keek de man na en bracht hem vervolgens naar het ziekenhuis. De brandweer was intussen samen met de boer bezig om de balen hooi met behulp van een verreiker uit de schuur te halen. De balen zijn op een weiland uit elkaar getrokken en geblust.

Gevaarlijke stoffen
Omdat er in eerste instantie mogelijk sprake zou zijn van het vrijkomen van asbest, werden ook een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer en een medewerker van de omgevingsdienst ter plaatse gevraagd. Uit diverse metingen is gebleken dat er bij de brand geen asbest of andere verontrustende stoffen zijn vrijgekomen. De schade is door de inzet van de brandweer beperkt gebleven tot enkele tientallen pakken hooi en een zwartgeblakerd dak.

Foto’s: Ezra Rehorst, Eric den Ouden en Willem de Wolf.

Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (1) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (2) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (3) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (4) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (5) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (6) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (8) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (9) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (10) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (11) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (12) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (13) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (14) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (15) Brand in schuur Molenweg Giessenburg (middelbrand) (16)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer