Tiplijn: 06-19541384

Flinke wateroverlast na zware buien; brandweer verwerkt 150 meldingen

0

REGIO – De regio Zuid-Holland Zuid heeft maandag te maken gehad met lokaal flinke wateroverlast. Vooral in het oosten van de regio kreeg de brandweer behoorlijk veel meldingen binnen van ondergelopen straten en kelders. Om 17.00 uur had de brandweer al meer dan 150 meldingen van wateroverlast ontvangen. ”Het was druk, maar wel beheersbaar”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Hardinxveld-Giessendam
Het middelpunt van de overlast lijkt Hardinxveld-Giessendam te zijn geweest. Vooral op de Parallelweg en de Nieuweweg is de brandweer uren bezig geweest met het wegpompen van water. Brandweer Hardinxveld-Giessendam kreeg hierbij hulp van onder andere de posten Giessenburg en Sliedrecht.

Wateroverlast
Vooral uit het Oostelijk deel van de regio kwamen meldingen van wateroverlast binnen. Zo rukte de brandweer uit naar onder andere Gorinchem, Groot-Ammers, Arkel, Ameide, Lexmond, en Leerdam. Ondanks de, vaak flinke, waterschade, bleef persoonlijk letsel uit.

Blikseminslag
In Ottoland ontstond brand in een historische woonboerderij na blikseminslag. Meer hierover kunt u hier vinden.

Foto’s: Jorrit de Haas & twitter @Daphnebikker

@Daphnebikker
IMG_2902IMG_2904IMG_2907IMG_2916IMG_2919IMG_2934

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer