Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt op A15 bij Alblasserdam man in gestolen auto aan

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdagavond 15 juli 2014 een 37-jarige man aangehouden op de A15 bij het Shell tankstation ter hoogte van Alblasserdam, omdat hij in een gestolen auto reed. Agenten kregen de man in het vizier toen hij ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam langs een ANPR-camera van de politie reed. Een dergelijke camera scant alle kentekens van voorbijrijdend verkeer en checkt of er bijzonderheden zijn. Toen de auto passeerde gaf de aan de camera gekoppelde computer aan dat het een gestolen voertuig betrof.

Agenten gingen direct achter de man aan en wisten hem bij het tankstation bij Alblasserdam klem te rijden. Het chassisnummer werd bij de meldkamer gecontroleerd en al snel bleek dat de auto inderdaad was gestolen. De 37-jarige verklaarde dat hij in een geleende auto reed. De politie hield hem aan op verdenking van diefstal dan wel heling. De auto, een zwarte Ford Ka, werd door een bergingsbedrijf meegenomen. Tekst en foto: Peter Stam.

IMG_6212 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer