Tiplijn: 06-19541384

Man ramt lantaarnpaal en rijdt achteruit tegen auto; aanhouding voor rijden onder invloed

0

ALBLASSERDAM – Een 55-jarige man uit Alblasserdam is zaterdagavond 8 juni 2024 met zijn auto tegen een lantaarnpaal gebotst. Dit gebeurde bij de rotonde op de Plantageweg in Alblasserdam. Na de botsing tegen de paal, reed de man achteruit en botste tegen een auto achter hem. De politie reed toevallig al op de Plantageweg en was vrijwel direct ter plaatse. Een blaastest wees uit dat de man alcohol had genuttigd. Omdat de man een flinke klap had gemaakt, kwam ook een ambulance ter plaatse.

De Damdorper is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij verder behandeld en zal er ook bloed bij hem worden afgenomen om te zien hoeveel alcohol hij precies heeft genuttigd. Hij is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol.

De bestuurster en haar bijrijdster uit de auto waar de man achteruit tegenaan botste, bleven ongedeerd. Wel liep hun auto aan de voorzijde schade op.

De auto van de vijftiger onder invloed raakte dusdanig beschadigd, dat er een berger aan te pas moest komen om het voertuig van de weg te halen. Daarna zijn op het wegdek absorberende korrels gestrooid, omdat er vloeistoffen op het asfalt terecht waren gekomen.

Verder was de verlichtingsunit van de lantaarnpaal losgeraakt. Deze bungelde aan een stroomdraad. Een bedrijf heeft de unit losgekoppeld en naar beneden gehaald.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer