Tiplijn: 06-19541384

Kinderen slopen RoPaRun-bus in Alblasserdam en worden gepakt door politie

3

ALBLASSERDAM – Twee jongens zijn donderdagavond 30 mei 2024 op heterdaad betrapt door de politie tijdens het slopen van een bus van RopaRun-team RTZN-238. De bus stond geparkeerd op de parkeerplaats bij korfbalclub CKC Kinderdijk aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam. Eén van de jongens gooide een hamer door één van de ruiten. Later werd de hamer nog een paar keer tegen de bus gegooid. Verder kropen de jongens in het voertuig.

Een getuige belde de politie. Die kwam in eerste instantie niet. Toen de jongens later terugkwamen, werd opnieuw de politie gebeld. Bij aankomst van de agenten zaten de jongen vandalen nog in de bus. Bij het zien van de politie renden ze weg, maar de politie had de twee al snel staande. In eerste instantie ontkenden de jongens de vernielingen, maar later werd duidelijk dat de vernielingen zijn gefilmd en dat ontkennen geen zin meer had.

De tieners zijn door de politie thuisgebracht voor een goed gesprek. Later op de avond hebben de jongens het glas rondom de bus opgeruimd.

De bus, die de naam Tante Toos draagt, is een oude stadsbus die door team RTZN-238 uit Alblasserdam al sinds 2008 wordt gebruikt bij de RoParun om geld op te halen voor het goede doel. Eerder deze maand werd hij weer gebruikt tijdens de RoParun. De run heeft als missie: Levenskwaliteit toevoegen voor mensen met kanker en hun naasten. Aan boord van de bus wordt tijdens de rug gegeten, geslapen en gemasseerd. Of het team uit Alblasserdam aangifte van vernieling gaat doen, is nog niet duidelijk.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Wat bezielt deze jongeren. Schade verhalen op de persoon en laten zien waar dit team geld voor ophaalt.

  2. wonen veel halve zolen daar. Jaren terug ook al Bochanen autobedrijf inde fik gestoken. De refo kerk daar is te streng en jongeren hebben daar blijkbaar een uitlaatklep voor nodig

    • Dit waren kinderen van de openbare basisschool. Jammer joh, Ron. Leuk geprobeerd om mensen in een kwaad daglicht te zetten.

Reageer