Tiplijn: 06-19541384

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding in Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 2:20 uur een waarschuwingsschot gelost bij aanhouding van een 34-jarige man uit Dordrecht. Dat gebeurde aan de Burgmeester de Raadtsingel in Dordrecht. De verdachte zou eerder die nacht een vuurwapen getoond hebben op de Korte Kalkhaven. De politie trof uiteindelijk bij de verdachte een aansteker dat bijna niet van een echt vuurwapen te onderscheiden was.

Na de melding van het vuurwapen volgde de politie het voertuig waarmee de verdachte was weggereden naar de Burgemeester de Raadtsingel. Daar werd een BTGP (Benaderingstechniek Gevaarlijke Personen) ingezet. Omdat de man meermaals geen gehoor gaf op de vorderingen van de agenten, voelde zij zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen, waarna de verdachte veilig aangehouden kon worden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer