Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt verkeerscontrole op meerdere locaties in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht

0

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op meerdere plekken in zowel Zwijndrecht als Hendrik-Ido-Ambacht heeft de politie op donderdag 23 mei 2024 verkeerscontroles uitgevoerd. Tijdens de controle lag de focus op het controleren van onder andere scooters, bromfietsen en fatbikes. Daarnaast werden ook meerdere auto’s gecontroleerd.

Voor diverse kleine overtredingen schreef de politie geen bekeuringen uit, maar werden waarschuwingen uitgedeeld. Agenten delen vanaf 7 mei geen bekeuringen uit voor lichten overtredingen. De politiebonden zijn boos over het uitblijven van een nieuwe Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU). Voor grotere overtredingen werden wel bekeuringen uitgeschreven.

De politie wil donderdagavond geen exacte statistieken delen naar aanleiding van de controle, maar vast staat dat er meerdere voertuigen een WOK-status hebben gekregen. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor onder andere snelheidsovertredingen en het rijden met de telefoon in de hand. Eén bestuurder reed 117 kilometer per uur op een weg waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook werden zeker drie personen aangehouden voor rijden onder invloed.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer