Tiplijn: 06-19541384

Rokende en knallende scooters, trekkers en auto’s rijden door Alblasserdam; politie grijpt in

0

ALBLASSERDAM – Koningsdag 2024 is in Alblasserdam van start gegaan met een optocht van rokende en knallende trekkers, scooters, motoren en auto’s. Ongeveer 150 jongeren en jongvolwassenen, die in alle vroegte vanuit Molenlanden vertrokken, kwamen rond 08.30 uur aan in Alblasserdam. De groep reed via onder meer de Vondellaan en de Plantageweg naar de rotonde bij de Randweg. Daar werd ‘gepauzeerd’. Er werd lawaai gemaakt, rook geproduceerd en met elkaar gelachen gepraat. Een buschauffeur die niet verder kon rijden en het lange wachten zat werd, belde uiteindelijk de politie.

De stoet reed intussen richting de Van Eesterensingel en stopte daar opnieuw. Een trekker botste op de Plantageweg tegen een auto van één van de deelnemers, maar dat liep uiteindelijk zonder gewonden goed af.

Twee agentes kwamen ter hoogte van de Van Eesterensingel ter plaatse. In eerste instantie werden er nog stoptekens gegevens en werd een rijbewijs gevraagd, maar toen bleek dat dit vechten tegen de bierkaai zou gaan worden met zo’n overmacht aan deelnemers, werd iedereen gemaand door te rijden. Daarmee kon de buschauffeur en de rest van het verkeer hun weg met enige vertraging vervolgen.

De optocht ging daarna verder richting de Dam en de Polderstraat. Inmiddels is de groep vertrokken richting Oud-Alblas en Bleskensgraaf.

In diverse gemeenten in Nederland wordt op Koningsdag ook Luilak gevierd. In Alblasserdam werd dit tot een aantal jaar geleden ook gevierd, alleen gebeurde dit niet op Koningsdag maar op de zaterdag voor Pinksteren. Sinds enkele jaren wordt er op Luilak voor Pinksteren bijna niets meer ondernomen en wordt de ‘luilakgroep’ tijdens Koningsdag ieder jaar groter.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer