Tiplijn: 06-19541384

Grote integrale politiecontrole langs de A16 bij Dordrecht; resultaten bekend

0

DORDRECHT – De politie heeft op donderdag 18 april een grote integrale controle uitgevoerd langs de A16 bij Dordrecht. Bij de controle waren ook medewerkers van onder andere de Douane aanwezig. Naast Nederlandse agenten waren er ook agenten uit onder meer België en Engeland aanwezig.

Met meerdere opvallende en onopvallende politievoertuigen werden er voertuigen vanaf de A16 gehaald. De voertuigen werden meegenomen naar de controleplaats op het terrein van Rijkswaterstaat, langs de Laan der Verenigde Naties. De actie leek voornamelijk gericht op buitenlandse voertuigen. Zeker één auto is in beslag genomen. Daarnaast werden meerdere bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten. De exacte resultaten naar aanleiding van de controle zijn nog niet bekend gemaakt.

12 personen aangehouden tijdens actieweek Etoile

Grote hoeveelheden hard- en softdrugs, enorme bedragen contant geld, wapens en een voortvluchtige gevangene. De oogst van de Etoile-actieweek van maandag 15 tot zondag 21 april was groot. In totaal namen 124 collega’s van politie- en douanediensten in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België deel aan deze acties.

Update
In totaal 75 voertuigen en 115 personen werden tijdens deze week aan een controle onderworpen. Twaalf bestuurders reden onder invloed van verdovende middelen en vijftien personen werden aangehouden voor onder andere het bezit, vervoer of export van harddrugs, verboden wapenbezit, witwassen, het tonen van een vals rijbewijs of voorbereidingshandelingen Opiumwet. Ook bleek dat een bestuurder nog een gevangenisstraf te goed had van maar liefst 1405 dagen.

Kilo’s verdovende middelen
Verder werden er deze week bijna 12 kilo harddrugs, ruim 151 kilo softdrugs, 30 duizend euro contant geld, 40 kilo versnijdingsmiddelen, een vuurwapen, twee ploertendoders en een mes in beslag genomen. Ook werden er vijf professioneel aangebrachte verborgen ruimtes in voertuigen ontdekt. Noemenswaardig is de controle van een Frans voertuig waarin, na inbeslagname, maar liefst 149 kilo hasj werd ontdekt. De verdachten waren al vertrokken, maar door snelle informatie-uitwisseling tussen Nederland en België konden zij binnen een uur in België aangehouden worden.

Internationale drugstransporten
Bij Etoile ligt de focus op internationale drugs- en geldtransporten over de hoofdvervoersstromen in Nederland, richting België en Frankrijk. De actie maakt deel uit van de Hazeldonk-samenwerking waarbij politie en douanediensten van de Benelux-landen en Frankrijk de georganiseerde drugsdustributienetwerken en daarbij de betrokken criminele organisaties aanpakken.

Tijdens de controle in Dordrecht, werd 4 kg cocaïne, 40 kg versnijdingsmiddel, 2 kilo amfetamine, 600 gram softdrugs, 1 pistool, 2 ploertendoders, 1 mes in beslag genomen. Ook werden 12 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer