Tiplijn: 06-19541384

Grote uitslaande brand in restaurant recreatieboerderij Barendrecht

0

BARENDRECHT – In een restaurant van recreatieboerderij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtseweg in Barendrecht is zaterdagmiddag 13 april 2024 een grote brand uitgebroken. De brandweer kreeg rond 13.00 uur melding van rookontwikkeling uit de meterkast. Het restaurant is hierop direct ontruimd. De brand is inmiddels uitslaand en er komt veel rook vrij. Er is opgeschaald naar grote brand. De brandweer is met veel voertuigen ter plaatse. Ook de brandweer van onder andere Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Oud-Beijerland zijn ingezet.

Update 14.20 uur: Alle dieren zijn in veiligheid. Overslag naar omliggende dierenverblijven wordt voorkomen. De rook trekt richting woonwijk ter Leede. Sluit ramen en deuren en vermijd om in de rook te lopen. Twee personeelsleden worden nagekeken door ambulancepersoneel.

Update 15.10 uur: De brand is onder controle, brandweer is bezig met nabluswerkzaamheden.

Update 16.15 uur: In het gebied ten noorden van de brand (zie kaartje) zijn zonnecelscherven op de grond terechtgekomen. Deze zijn afkomstig van de zonnepanelen die op het dak van de kinderboerderij lagen. Deze deeltjes zijn scherp. U kunt deze zelf opruimen. Gebruik altijd handschoenen om deze deeltjes op te rapen. Er zijn ook roetdeeltjes in de omgeving terechtgekomen. Hier zit geen asbest in. Het zijn de normale verbrandingsresten die bij een brand vrijkomen. De roetdeeltjes zijn met water weg te spoelen.

De gemeente gaat met veegwagens de openbare weg vegen. Mocht u vragen hebben over deze roetdeeltjes of willen melden dat u deze ergens aantreft, dan kunt u bellen met de gemeente Barendrecht op het nummer 140180.

Later meer. 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer