Tiplijn: 06-19541384

Dordtse jongens (16 en 18 jaar) aangehouden met drie vuurwapens

0

DORDRECHT – Dinsdagmiddag 5 maart zijn op de Abraham Kuyperweg in Dordrecht twee jongens aangehouden op verdenking van vuurwapenhandel. Het gaat om een 16-jarige en 18-jarige jongen, beiden uit Dordrecht. Bij de aanhoudingen zijn drie revolvers aangetroffen.

Handel in vuurwapens
In een lopend politieonderzoek kwam informatie naar voren dat de 18-jarige Dordtenaar zich mogelijk met handel in vuurwapens zou bezig houden. Hij werd dinsdagmiddag even voor vijf uur ’s middags op straat aangehouden. Hij had drie echte vuurwapens bij zich. De 16-jarige Dordtenaar die bij hem was is eveneens aangehouden. Omdat de jongen bij zijn aanhouding niet luisterde naar de instructies van de agenten en mogelijk in het bezit kon zijn van een vuurwapen, is bij zijn aanhouding een waarschuwingsschot gelost. Zijn rol wordt onderzocht.

Herkomst
De politie doet nader onderzoek naar de herkomst van de vuurwapens en eventuele andere betrokkenen. Er wordt bijvoorbeeld onderzocht of deze jongeren de vuurwapens moesten verhandelen voor criminelen. In dat geval zou er sprake kunnen zijn van criminele uitbuiting. Criminelen gebruiken daarbij anderen, vaak kwetsbare jongeren, om de risicovolle taken uit te voeren voor slechts een schijntje van het geld dat zij ermee verdienen. De uitvoerders lopen grote kans om gepakt te worden, maar zij overzien vaak de gevolgen niet.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer