Tiplijn: 06-19541384

Brand crematorium Essenhof in Dordrecht door storing in oven (update)

0

DORDRECHT – Bij het crematorium op begraafplaats Essenhof in Dordrecht is een brand gemeld. De brand in het crematorium aan de Nassauweg werd vrijdagavond 8 maart rond 19.00 uur waargenomen. Bij aankomst van de brandweer kwam rook uit het pand en niet veel later waren er vlammen boven het dak waarneembaar. De brandweer schaalde op naar middelbrand en heeft geblust.

Update 19.30 uur: Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben de rook- en vuurverschijnselen te maken met het verbrandingsproces in het crematorium. Dit kon ontstaan door een storing in de verbrandingsoven, waardoor de verbranding niet via filters is gegaan maar rechtstreeks naar buiten. Er bleek geen sprake van ongecontroleerd vuur. Eén brandweervoertuig heeft nog enige tijd stand-by staan.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer