Tiplijn: 06-19541384

Schoorsteenbrand in Hardinxveld slaat door; vertraging door geparkeerd voertuig

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De brandweer van Hardinxveld-Giessendam is dinsdag 23 januari 2024 met spoed uitgerukt voor een brand in een woning aan de Peulenlaan in Hardinxveld. Dit gebeurde aan het einde van de middag. “Wat in eerste instantie vermoedelijk zou gaan om een “normale” schoorsteenbrand, bleek ter plekke toch anders te zijn. Helaas kwamen wij later op locatie dan gewoonlijk. Door een geparkeerd voertuig ter hoogte van het OKK-gebouw werden we flink belemmerd en werd onze aanrijtijd verlengd,” zo laat de brandweer weten.

Brandweer Hardinxveld en brandweer Papendrecht begonnen met het schoonmaken van de schoorsteenpijp. “Tijdens het vegen kregen we een doorslag naar de schouw. Daarom werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’.”

Na de brand geblust te hebben, konden de brandweerlieden de schouw opentrekken om deze verder te controleren. “Al snel werd duidelijk dat het rookkanaal in een slechte staat verkeerde, hierdoor heeft de brand een kans gekregen om door te slaan. Na flink wat hak en breek werk werd duidelijk dat de brand uit was en waren we ‘brand meester’,” aldus de brandweer van Hardinxveld-Giessendam.

Foto’s: Rick Groenendijk.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer