Tiplijn: 06-19541384

Automobilist rijdt op velgen over snelweg bij Zwijndrecht en wordt aangehouden bij Rotterdam

1

ZWIJNDRECHT – Een man is zaterdagavond 20 januari 2024 op pad gegaan met een auto zonder band om zijn wiel. De man reed door de Drechttunnel tussen Zwijndrecht en Dordrecht en veroorzaakte een flinke vonkenregen. De verkeerspolitie meldt: “Dat autobanden van rubber gemaakt zijn en niet van metaal, heeft een reden. Metaal heeft vaak niet zoveel grip op het asfalt van de Nederlandse wegen. Deze bestuurder dacht dat het wel kon en vond het zelfs geen probleem om over de A16 Links vanuit de Drechttunnel richting Rotterdam te rijden.
Een vonkenregen trok hierbij opvallend de aandacht. Wat ook bijzonder was, was dat hij ook nog eens met een snelheid van 120 km/u over de meest linkerrijstrook reed en slingerde alsof er niks aan de hand was. Op de Brienenoordbrug hebben we het voertuig op kunnen pikken, maar de bestuurder weigerde te stoppen. Vlak voor de verkeerslichten op het Kralingseplein hebben we met meerdere eenheden uiteindelijk een stop kunnen forceren. De verdwaasde man keek ons, met een joint tussen zijn vingers, een geopend flesje bier in zijn cuphouder en een krat bier op de achterbank, vol ongeloof aan. We hoefden niet te raden wat hier aan de hand was en de uitgevoerde blaastest bevestigde ons vermoeden….. hij blies een dikke F. Omdat dit een combinatie alcohol en drugs is, moet een bloedtest uitwijzen hoeveel alcohol en drugs hij genuttigd heeft……. ….. maar hij weigerde alle medewerking. Tevens zal hij, buiten de straf die de rechter zal opleggen, nog een gepeperde rekening krijgen van de schade die hij heeft veroorzaakt aan het wegdek.”

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer