Tiplijn: 06-19541384

10-jarige jongen raakt gewond na afsteken van cobra in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een 10-jarige jongen uit Alblasserdam is vrijdagavond 12 januari 2024 gewond geraakt bij een vuurwerkongeval. De jongen was samen met een ander kind bij De Helling, ter hoogte van het fietspad naar de Oranjestraat in Alblasserdam bezig met een cobra (zwaar vuurwerk).

Het vuurwerk was nat gevonden, thuis opgedroogd en de kinderen staken het vrijdagavond af. Dat ging goed mis, want het vuurwerk ontplofte sneller dan gedacht en de 10-jarige jongen raakte gewond.

Hij heeft onder meer twee diepe wonden in zijn buik, verwondingen aan zijn gezicht, ogen en handen. Het kind is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het andere kind is ongedeerd gebleven.

Gewond in Cortgenehof
Een uur eerder gingen de hulpdiensten ook al op pad naar Alblasserdam. Twee ambulances, een traumahelikopter en de politie werden opgeroepen voor hulp in de Cortgenehof. Daar was een man onwel geworden en op zijn hoofd gevallen. Hij liep daarbij waarschijnlijk neuroletsel op. De inzet van de traumahelikopter werd halverwege de vlucht geannuleerd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer