Tiplijn: 06-19541384

Vonken uit schoorsteen in Hardinxveld; bewoner krijgt stookverbod

0

HARDINXVELD-GIESENDAM – De brandweer van Hardinxveld-Giessendam is maandagavond 1 januari 2024 uitgerukt naar de Buitendams. Voorbijgangers zagen vonken uit een schoorsteen komen en belden de brandweer. Vanuit een ladderwagen werd met een zogenoemde ramoneur het schoorsteenkanaal ontdaan van brandende roetdeeltjes. De ramoneur bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer 50 cm lang, met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer. De Buitendams was tijdens de brandweerinzet door de politie in beide kanten afgesloten voor alle verkeer. De politie laat weten dat de bewoner een stookverbod heeft gekregen, totdat de schoorsteen door een erkende schoorsteenveger is geveegd en gecontroleerd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer