Tiplijn: 06-19541384

Dordtenaar (19) met hoge snelheid aangereden bij scootermeeting in ‘s-Gravendeel

2

‘S-GRAVENDEEL – Een 19-jarige Dordtenaar is woensdagavond 20 december 2023 met hoge snelheid aangereden door een 16-jarige scooterrijder in ‘s-Gravendeel. De aanrijding gebeurde bij een scootermeeting, terwijl er op scooters werd gecrost. De 19-jarige, die als voetganger vermoedelijk uit een groep toeschouwers stapte, werd op hoge snelheid door de scooterrijder geschept. Meerdere ambulances en veel politie ging met spoed ter plaatse.

Ziekenhuis
Zowel de voetganger als de scooterrijder raakten gewond. Ze zijn in de ambulance behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De 16-jarige scooterrijder uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten. De 19-jarige Dordtenaar ligt nog in het ziekenhuis.

Maatschappelijk probleem
De politie doet verder onderzoek naar de aanrijding. De scootermeetings beschouwt de politie als een maatschappelijk probleem, hoewel het bijeenkomen zelf niet strafbaar is. “We monitoren actief sociale mediakanalen en we grijpen in zodra we weten dat er een scooterbijeenkomst plaatsvindt,” laat politiewoordvoerder Manon Scheffers weten. “We doen alles wat we kunnen, maar vragen ook ouders om extra aandacht te besteden aan de activiteiten van hun kinderen met scooters. We hopen dat ouders met hun kinderen in gesprek willen gaan.”

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Natuurlijk gun je zo’n ventje geen ziekenhuisopname, maar het zat er wel aan te komen als je ziet hoe het gaat bij die scootermeetings… Nu vallen er “slechts” gewonden, maar het is wachten op de eerste dode.

  2. Meeting etc etc is nix mis mee , alleen die dat Organiseert moet de boel beter regelen , en duidelijke afspraken maken .
    Nu scheuren ze rond als een kip zonder kop etc etc .
    Legale Meeting bijv : in Lelystad is goed georganiseerd , en daar gebeurd zelden wat , OK .. iemand kan vallen , dat gebeurd bij een Motorcross wedstrijd ,of andere sporten ook .
    Geef die Gasten een eigen locatie , dan komt het wel goed ( Mits die organisatoren eens Huiswerk doen .)

Reageer