Tiplijn: 06-19541384

Auto op z’n kop in het water; vrouw na lange zoektocht gered

0

DORDRECHT – Een automobiliste raakte dinsdagmiddag 19 december te water in Dordrecht en is na een lange zoektocht gevonden. Rond 17.30 uur raakte de vrouw met haar auto te water langs de Vlaakweg, toen ze door onbekende oorzaak rechtdoor reed vanaf de Landbouwweg. De auto kwam op z’n kop in het water terecht en de vrouw belde 112. De verbinding viel al snel weg, waarna meermaals door de 112 meldkamer werd teruggebeld. Uiteindelijk was alleen duidelijk dat de vrouw met haar auto in een sloot nabij de A16 zou liggen.

Veel hulpverleners gingen naar de A16, op zoek naar de vrouw. In de tussentijd werd op de meldkamer op basis van zendmastgegevens naar een exactere locatie gezocht. Ook de moeder van de meldster werd gebeld, zij wist de vermoedelijke route die de vrouw had afgelegd te melden.

Na bijna een uur zoeken troffen de hulpverleners de auto op z’n kop in de sloot aan. De bestuurster zat in een benarde positie maar had nog wel zuurstof. Brandweerlieden hebben een deur verwijderd om de vrouw te kunnen bevrijden. Ze is vervolgens in de ambulance nagekeken, ook een Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter assisteerde.

De vrouw was aanspreekbaar maar wel onderkoeld. Ze is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer