Tiplijn: 06-19541384

Inbreker na achtervolging aangehouden met hulp van politiehond

0

ZWIJNDRECHT – Een 45-jarige inbreker is zondagmorgen 3 december opgepakt na een achtervolging. Een alerte getuige meldde bij de politie dat er werd ingebroken in een winkelpand aan de Rotterdamseweg te Zwijndrecht. Er was een ruit vernield en er lag een kassa buiten op straat. De melder had de inbreker op heterdaad betrapt en deze was er als een haas vandoor gegaan.

De alerte melder zag dat de inbreker in een auto was gestapt en met hoge snelheid er vandoor was gereden. Al snel kwam het voertuig bij de politie in beeld. De inbreker kreeg een stopteken, maar ging ervandoor. De politie zette de achtervolging in, die eindigde in Heerjansdam. De inbreker gaf zich nog niet gewonnen en besloot om er te voet via de rietkragen van door te gaan.

De inbreker ging, ondanks de temperatuur rond het vriespunt, door een sloot om vervolgens via een weiland weg te vluchten. De politie zette een stroomstootwapen in maar dit mocht niet baten.

Andere agenten hadden echter het gebied ruim afgezet. Met hulp van een politiehond kon het spoor van de inbreker worden gevolgd. Bij een woning vond de politiehond de inbreker. De inbreker wilde opnieuw vluchten maar de politiehond werd ingezet, waarop de man kon worden aangehouden.

Foto: politie Drechtsteden-Buiten.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer