Tiplijn: 06-19541384

Inspectiedienst treft dode kittens aan in ernstig vervuild huis in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Tijdens een inspectie in een ernstig vervuilde woning in Alblasserdam hebben de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie vorige week twee kittens aangetroffen die overleden waren aan de gevolgen van een ware vlooieninvasie. Dat meldt de LID. De bewoner had de dieren wegens tijdelijke afwezigheid overgelaten aan de verzorging door een buurtgenoot.

De LID meldt: “De verzorger bleek los van het dagelijks voeren en water geven niet te hebben omgekeken naar de dieren in het ernstig verwaarloosde huishouden. Het gehele huis zat onder vlooien en in de keuken wemelde het van de vliegen. Op het adres bevonden zich nog een derde kitten en een kat die ook onder de parasieten zaten. Deze zijn in overleg met de rijksdienst RVO met spoed naar de dierenarts gebracht, waarna ze in bewaring zijn genomen. Alle kosten voor transport en (medische) opvang zijn voor de verzorger. Buiten bevindt zich nog een kat die bij het huishouden hoort. De verzorger heeft de opdracht gekregen zo snel mogelijk met hem naar de dierenarts te gaan. Gebeurt dit niet, dan volgen nieuwe sancties.”

Bloedarmoede
Tot slot stelt de LID: “Huisdieren die niet regelmatig een vlooienbehandeling krijgen, lopen het risico geïnfecteerd te raken met alle gevolgen van dien. De beten van deze parasiet kunnen huidallergieën tot gevolg hebben en het oraal binnenkrijgen van vlooien kan leiden tot het ontwikkelen van een lintworm in de darmen. Vlooien voeden zich met het bloed van hun gastheer en dat leidt tot bloedarmoede. In de ergste gevallen worden de gevolgen van een vlooieninfectie het dier fataal.”

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer