Tiplijn: 06-19541384

Frontale botsing in Alblasserdam; man overleden; hond in paniek

0

ALBLASSERDAM – Een automobilist uit Alblasserdam is vrijdag 3 november 2023 langs de Oude Torenweg in Alblasserdam overleden, nadat hij onwel werd en frontaal tegen een andere auto botste. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de wijk Waterhoven. De 74-jarige Damdorper reed met zijn voertuig het dorp uit en raakte in de bocht onwel. Hij botste tegen een paaltje van de middengeleider en klapte daarna frontaal op een tegenligger.

Reanimatie
Omstanders hadden al snel door dat het goed mis was. De zeventiger werd uit de auto gehaald en er werd gestart met een reanimatie. Intussen werden door de meldkamer twee ambulances en diverse politiewagens met spoed op pad gestuurd voor hulpverlening.

Hond
De automobilist werd drie kwartier gereanimeerd, maar alle hulp mocht helaas niet meer baten. Meneer overleed ter plekke. In zijn auto zat al die tijd een hond op de achterbank. De Border Collie was door de botsing en daaropvolgende hulpverlening erg angstig en paniekerig geworden. Het dier liet diverse malen zijn tanden zien en kon niet veilig uit het voertuig worden gehaald.

Hondengeleider
Om een eventueel bijtincident te voorkomen werd besloten een hondengeleider ter plaatse te vragen. Zo’n hondengeleider is een agent die werkt met een politiehond en goed op de hoogte is van het gedrag van honden. Tevens heeft zo’n agent een vangstok in het dienstvoertuig.

Kalmeren
Echter, nog voordat de hondengeleider arriveerde, kwam de vorige eigenaar van de ‘herplaatser’ aan op de plek van het ongeval. De man wist de hond te kalmeren, aan te lijnen en veilig uit de auto te halen.

Weg vrijgegeven
De automobiliste uit de andere auto is bij het ongeval ongedeerd gebleven. De Oude Torenweg was enkele uren afgesloten en is ’s middags weer vrijgegeven.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer