Tiplijn: 06-19541384

Ambulance opgeroepen voor agent in Alblasserdam; hulp aan vrouw die zich verslikt

0

ALBLASSERDAM – De hulpdiensten zijn donderdagavond op pad gestuurd voor 2 meldingen in Alblasserdam. Aan het begin van de avond dreigde een vrouw in de Nicolaas Beetsstraat te stikken in een stuk eten. Twee politiewagens en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. Na het toepassen van de heimlich-greep schoot het stukje eten los en kon de vrouw weer ademen. Ze maakt het naar omstandigheden goed en hoefde niet per ambulance naar het ziekenhuis. Niet veel later gingen de agenten op pad voor een melding over een verwarde man in de De Savornin Lohamnweg in Alblasserdam.

Tijdens de hulpverlening in de flatwoning, voelde één van de agenten zich niet goed worden. Omdat agenten in deze regio afgelopen zondag met vier agenten tegelijk onwel waren geworden, was men donderdag extra alert en werd er voor de zekerheid een ambulance opgeroepen. De agent in opleiding is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Zondagochtend gingen de politie, brandweer en ambulancedienst met spoed naar de Constantijn Huygenslaan in Papendrecht, omdat bewoners rond 05.00 uur onwel waren geraakt. Tijdens de hulpverlening raakten ook nog eens vier agenten en een ambulanceverpleegkundige onwel. De hulpverleners zijn naar het ziekenhuis gebracht. Men vermoedt dat de onwelwordingen veroorzaakt zijn door koolmonoxide. Voor zover bekend zijn alle betrokkenen er goed vanaf gekomen en weer aan het werk.

Koolmonoxide (CO) is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk en zelfs dodelijk. Er zijn speciale koolmonoxidemelders die afgaan, zodra de concentratie CO te hoog wordt.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer