Tiplijn: 06-19541384

Magneetvissers ‘vangen’ explosief in Giessen bij Hardinxveld-Giessendam; EOD ingezet

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Twee magneetvissers hebben dinsdag 17 oktober 2023 een explosief ‘gevangen’ in het riviertje de Giessen bij Hardinxveld-Giessendam. De Duitse 8.8 granaat uit de Tweede Wereldoorlog bleef aan de magneet plakken. De vissers trokken de granaat op de kant en waarschuwden de hulpdiensten. Een Teamleider Explosieven Veiligheid van de politie kwam ter plaatse en aan het begin van de avond kwam de ook Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) naar Hardinxveld.

De granaat, die in de Giessen, ongeveer ter hoogte van de Troelstrastraat werd gevonden, werd meegenomen naar één van de strandjes langs de rivier de Boven-Merwede. Daar heeft de EOD de vondst tot ontploffing gebracht. De omgeving was tijdens deze actie afgesloten.

Foto’s: Jorrit de Haas en Rick Groenendijk.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer