Tiplijn: 06-19541384

Twee drenkelingen na aanvaring bij Dordrecht; plezierjacht gezonken

0

DORDRECHT – De twee opvarenden van een plezierjacht zijn te water geraakt na een aanvaring op de Oude Maas tussen Zwijndrecht en Dordrecht. Het plezierjacht werd zaterdagmiddag 14 oktober rond 12.45 uur overvaren door een binnenvaartschip. De twee opvarenden raakten onder water waarna één van hen naar de wal kon zwemmen in Zwijndrecht. De andere drenkeling werd door bemanningsleden van een voorbij varend bunkerschip naar de wal gebracht aan de Van Leeuwenhoekweg. Het plezierjacht zonk direct naar de bodem van de rivier.

Bij de aanlegsteiger op het terrein van Rijkswaterstaat zijn de beide opvarenden nagekeken. Een opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig. Na onderzoek zijn de twee opvarenden in ambulances meegenomen. De politie en Rijkswaterstaat onderzoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer