Tiplijn: 06-19541384

Verwarde man aangehouden na urenlange zoekactie in Sliedrecht

0

SLIEDRECHT – Een 30-jarige verwarde man is donderdag 28 september na een urenlange zoekactie in Sliedrecht aangehouden. Om 11.40 uur rukten de hulpdiensten uit naar een sloot tussen de Kubus en de A15. Daar zou de man mogelijk het water in zijn beland nadat hij te voet de A15 over wilde steken. Onder andere brandweerduikers gingen ter plaatse. Toen duidelijk werd dat de man waarnaar gezocht werd niet meer aanwezig was, konden diverse brandweereenheden retour.

De politie zette de zoektocht voort. Daarbij werd een rijstrook van de A15 richting Rotterdam afgesloten en gold op de andere rijstroken een snelheidsbeperking. Na anderhalf uur werden een droneteam van de brandweer en een politiehond ingezet. De zoektocht had zich inmiddels verplaatst naar bosschages tussen het zwembad De Lockhorst en de A15.

De verdachte kon dankzij twee drones en de politiehond worden gelokaliseerd en agenten wisten de man aan te houden. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel en vervolgens door de politie meegenomen.

Update 29-09:
De politie ging op zoek naar de man na een melding dat hij te voet de A15 wilde oversteken. “De dertiger zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden voor het vertonen van gevaarlijk gedrag in het verkeer. De man gaat de zorg krijgen die hij nodig heeft,” zo laat een politiewoordvoerder weten.

Foto’s: Jorrit de Haas, Twan Beukers en Willem de Wolf.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer