Tiplijn: 06-19541384

Matras in brand in Gorinchem; flatgebouw ontruimd

0

GORINCHEM – Een flatgebouw in Gorinchem is zaterdagochtend 23 september deels ontruimd vanwege brand. De brand in het flatgebouw aan de Barbierstraat brak even na half tien uit. De brandweer werd opgeroepen voor een brandgerucht. Toen even later bleek dat er daadwerkelijk brand was, werd er opgeschaald naar middelbrand en kwam een tweede blusvoertuig ter plaatse.

Er bleek een matras in brand te staan in een woning op de vijfde verdieping. Toen de brand geblust was, bleek uit metingen een verhoogde concentratie koolmonoxide aanwezig. Meerdere appartementen op de vijfde tot en met tiende verdieping werden daarop ontruimd. De brandweer heeft geventileerd en vervolgens zijn de meeste woningen weer vrijgegeven.

Er raakte niemand gewond. Hoe groot de schade is in het appartement waar de brand woedde, is onbekend. Salvage is namens de gezamenlijke verzekeraars ter plaatse gekomen voor de verdere afhandeling.

Foto’s: Max Liet en Rick Groenendijk.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer