Tiplijn: 06-19541384

Brand in machinekamer van tanker op de Lek

0

STREEFKERK – Aan boord van een een olietanker op de Lek bij Streefkerk is dinsdagmiddag brand ontstaan in de machinekamer. De brandweer kreeg de melding omstreeks 18.20 uur binnen. De brand ontstond op het schip de Poseidon, een 110 meter lange olietanker die geladen zou zijn met zo’n 110 ton benzine.

Omdat het schip op het moment dat de brand ontstond in de buurt van een de veerpont naar Bergambacht voer, besloot de brandweer ook vanaf de veerpont een inzet te doen. De veerpont werd strategisch vastgemaakt aan de zijkant van de tanker, waardoor de brandweer het schip gemakkelijk kon bereiken.

De brandweer heeft één persoon van boord gehaald vanwege brandwonden en rookinhalatie. Voor deze persoon kwam een ambulance ter plaatse. Voor zover bekend heeft de brandweer de brand onder controle.

Foto’s: Peter Stam, Twan Beukers en Remco F. Gerritsen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer